Nieuwsbrief Seizoen 2019-2020

03/08/2019 Uit Door Femina Habac

Nieuwtjes

In de loop van vorig seizoen gaven onze voorzitter Inge en onze secretaris Hilde aan dat ze na het seizoen wilden stoppen met hun activiteiten voor Femina Habac. We zijn hen ontzettend dankbaar voor hun belangeloze inzet tijdens de voorbije jaren. Hun vertrek vingen we op door het herschikken van enkele bestuurstaken en het aantrekken van 3 nieuwe bestuursleden. Nieuw in het bestuur zijn Bart Tabruyn en Christophe Vranken die de rol van voorzitter en ondervoorzitter opnemen. Rohnny Knaepen krijgt de functie van secretaris toebedeeld en Ulrich Francis blijft penningmeester. Dit gemotiveerde bestuursteam van papa’s wordt nog versterkt door een hele lieve mama, Ingrid Neven. Eén van haar taken is het fungeren als vertrouwenspersoon voor ouders, speelsters, coaches en al wie Femina Habac lief is. Een meer gedetailleerd beeld van de structuur en organisatie binnen de club vind je gemakkelijk terug op onze vernieuwde en heel overzichtelijke website (https://www.feminahabac.be/over-onze-club/organisatie/). Tijdens de laatste week van augustus zal het vernieuwde bestuur samen met de jeugdcoördinator, tijdens een training van je dochter, de sportieve visie van de club aan jou toelichten. Hierover krijg je later meer info.

Inge en Hilde: bedankt voor jullie inzet de voorbije jaren!

Website

Onze webmasters, Ingrid en Christophe, hebben hard gewerkt om onze website gebruiksvriendelijk en up to date te maken. Alle informatie die speelsters, ouders en supporters nodig hebben om vele fijne basketmomenten te beleven binnen onze club kan je er terugvinden. Je vindt er makkelijk alle info over de trainingen, wedstrijdkalender en klassement van de ploeg waarin je dochter speelt via de link ‘Ploegen’ en ‘Kalender en uitslagen’ (https://www.feminahabac.be/ploegen/). Er zijn uiteraard ook links naar onze Facebook en Instagram pagina’s. Neem zeker wekelijks een kijkje op onze site en blijf op de hoogte van alles wat er binnen Femina Habac leeft: https://www.feminahabac.be

Trainingsuren

De trainingsuren van elke ploeg en de contactgegevens van de coaches werden eind vorig seizoen reeds gemaild, in de facebookgroep van de betreffende ploeg meegedeeld en op de website gepubliceerd.

Thuiswedstrijden

Alle ploegen spelen hun thuiswedstrijden steeds op zaterdag in de Trudosporthal aan de Veemarkt te Sint-Truiden om 10u30, 12u30, 14u30, 16u30 of 19u00. Links naar de definitieve kalender en rangschikking zijn voor elke ploeg, zoals eerder vermeld, steeds te raadplegen via de website op de desbetreffende ploegpagina.

Ploegafgevaardigde

Elke ploeg heeft een ploegafgevaardigde nodig. Deze ploegafgevaardigde is een verlengstuk van de coach naar de speelsters toe die wanneer hij/zij aanwezig is bijvoorbeeld kan helpen met het begeleiden van de (jongste) kinderen voor en na wedstrijden. Daarnaast willen we per ploeg ook kunnen rekenen op minimaal twee ouders die bereid zijn om de “tafel” (wedstrijdblad invullen, de klok, …) te bemannen. Zonder deze vrijwillige inzet is het bijna niet mogelijk om de vele wedstrijden die elk weekend plaatsvinden gepast te begeleiden. Vanaf dit seizoen moet het wedstrijdblad digitaal ingevuld worden tijdens de wedstrijd. Onze club zorgt voor de nodige laptops en wij zorgen eind augustus voor de noodzakelijke korte opleiding en uitleg. We hopen dat iedereen zijn steentje wil bijdragen.

Indien je interesse hebt voor de taak als ploegafgevaardigde voor de ploeg van je dochtertje of af en toe eens de ‘tafel’ wil bemannen, dan kan je dit laten weten via secretariaat@feminahabac.be. Je kan natuurlijk
ook een coach of bestuurslid aanspreken.

Fotograaf

Officiële ploegfoto’s mogen uiteraard niet ontbreken op onze website. Een professionele fotograaf zal in september tijdens een training elke ploeg en elke speelster in wedstrijdoutfit fotograferen. Hij zal op donderdagavond 12 september langskomen voor onze U8, U12 B, U12 C en U16. Op vrijdag 13 september worden er foto’s genomen van de U10, U12 A, U14 A, U14 B en de dames.

Vragen?

Uiteraard kan je ook met alle andere vragen altijd terecht bij één van de bestuursleden of via secretariaat@feminahabac.be.

Het bestuur