Nieuwsbrief Februari 2021

09/02/2021 Uit Door Femina Habac

Pascal Angillis

In het begin van het seizoen was er al het heugelijke nieuws dat topcoach Pascal Angillis een actieve rol als trainer van onze damesploeg op zich zou nemen. Vandaag hebben we een nieuwe update over onze samenwerking met Pascal!  

Naast de trainingen neemt hij volgend seizoen ook de coaching van de damesploeg op zich. Meer nog, en daar zijn we heel erg trots op, zal hij ook de rol van jeugdcoördinator op zich nemen. Met de kennis en ervaring van Pascal, als voormalig head coach van onder meer Pro-League clubs Charleroi en Limburg United, halen we basketkennis en -ervaring in huis die zeker en vast een ongelooflijke meerwaarde voor onze ganse club zal betekenen!  

Naast zijn uitgebreide carrière en zijn successen in het verleden, kennen we Pascal ook als een echte “family man” met een hart voor onze club, en dat is voor ons minstens zo belangrijk. Als papa van Tessa-Amy (dames), Aïda (U19) en Chanda (U12) kent hij onze club door en door. We weten dat Pascal de basketlat steeds hoog legt, maar daarnaast is hij vooral iemand die steeds oprecht, vriendelijk en enthousiast is.

We zijn erg blij over deze volgende stap in onze samenwerking met Pascal, en we kijken daarom nog meer dan ooit uit naar volgend seizoen!

Corona

Zoals jullie hierboven kunnen lezen zijn we al volop bezig met de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Maar we mogen uiteraard ook niet vergeten dat het huidig seizoen erg tegenvalt omwille van de gekende Corona toestand. Het is al sinds 27 oktober dat onze oudere speelsters nog op het veld mochten staan. En ondanks het feit dat de jongere speelsters toch nog hebben mogen spelen, liggen ook deze activiteiten momenteel volledig stil omwille van de verstrengde Corona maatregelen die gelden in Sint-Truiden en randgemeenten.  

De huidige situatie is nog steeds onzeker, maar we blijven uitkijken naar mogelijkheden om op z’n minst enkele activiteiten te hervatten. We willen dan ook gebruik maken van de kleine versoepeling rond de buitenschoolse activiteiten om de trainingen te hervatten voor de speelsters van 18 jaar en jonger. Omdat er hierbij heel wat beperkingen worden opgelegd, bekijken we samen met de coach per ploeg wat er praktisch haalbaar is. Hou dus zeker de aankondigingen in de Facebookgroepen goed in het oog want alle praktische informatie wordt hierin gecommuniceerd. We vragen bijkomend ook aan iedereen om de maatregelen zo goed mogelijk te volgen, zodat we allemaal samen het vervelende “beestje” kunnen verslaan dat onze samenleving nu al maanden teistert. Blijf gezond, blijf positief, en blijf uitkijken naar samen basketten… 

We begrijpen ook dat het aanbod van onze activiteiten zo goed als volledig is weggevallen. We missen allemaal de sfeer tijdens de wedstrijden en in de V-bar, het sinterklaasfeest, het krokuskamp, de Italiaanse avond, … Om toch een beetje tegemoet te komen zijn we mogelijkheden aan het bekijken om dit verlies een klein beetje te compenseren. Zo overwegen we onder meer om de trainingen in het tussenseizoen (zomervakantie) te laten doorlopen. Hierover volgt later nog bijkomende communicatie.

Sponsors Gezocht!

De huidige situatie heeft uiteraard ook een impact op onze sponsors. Enerzijds moedigen we iedereen aan om zoveel mogelijk aan onze sponsors te denken bij een volgende aankoop. Wil je weten welke ondernemingen ons steunen? Neem een kijkje op https://www.feminahabac.be/onze-sponsors/.

Daarnaast moeten we jammer genoeg ook vaststellen dat er minder interesse is om sportclubs te steunen. Ook voor onze club betekent dit een behoorlijk verlies aan inkomsten. Inkomsten die broodnodig zijn om een club als de onze draaiende te houden aangezien de lidgelden alleen niet volstaan om de basiskosten te dekken.  Kennen jullie een lokale onderneming die onze unieke basketbalclub wil steunen? Geef dan een seintje aan één van onze bestuursleden of stuur een mailtje naar secretariaat@feminahabac.be.

Trooper

We willen graag dat je de lokale economie steunt. Maar vind je niet direct wat je zoekt in de winkels in je buurt? Dan ga je uiteraard ook online shoppen. En het goede nieuws is dat je daarmee Femina Habac ook kan steunen! Het is bovendien supermakkelijk via Trooper en het kost je helemaal niets! 
Nog niet helemaal mee met hoe Trooper precies werkt? Maak je geen zorgen, het is erg eenvoudig:  

 1. Je surft naar onze Trooperpagina: www.trooper.be/feminahabac
 2. Je kiest de webshop waar je wilt shoppen en klikt op het logo. Door die klik weet de webshop dat jij ons wil steunen.
 3. Je shopt en betaalt zoals je altijd doet. Je betaalt dus geen eurocent extra.
 4. De webshop schenkt gemiddeld 5 percent van jouw aankoopbedrag aan onze club.  

Via www.trooper.be/feminahabac kan je heel wat kopen. Je kan shoppen bij meer dan 600 webshops:

 • Massa’s electronica & multimedia (Coolblue, Krëfel, Mediamarkt,…)
 • Het meest fantastische speelgoed (Bol.com, Dreamland, Fun, Hema,…)
 • Een leuk weekendje weg (Booking.com, Expedia, Cheaptickets, Centerparcs, Landal,…)
 • Mooie kledij (Torfs, JBC, Torfs, Zalando Lounge, de Bijenkorf,….)
 • Parfum en make-up (ICI Paris XL, Farmaline, De Online Drogist,…)
 • Een cadeautje (FonQ, Your Surprise, Tadaaz, Mamzel, Coolgift…)
 • Het beste eten en drinken (Collect&Go, Takeaway, Wijnvoordeel,…)
 • En nog veel meer… 

Dus koop je online? Passeer dan altijd eerst langs www.trooper.be/feminahabac.

Vragen?

Uiteraard kan je met al je vragen steeds terecht bij één van de bestuursleden of via secretariaat@feminahabac.be.