Een woordje van onze voorzitter

10/04/2020 Uit Door Femina Habac

Aan alle speelsters, ouders, sponsors, supporters en sympathisanten,

Voor heel wat gezinnen in onze Femina Habac-familie is basketbal op dit ogenblik onbelangrijk. Wie zelf niet gezond is, iemand in zijn omgeving weet die ziek is of waar het noodlot toesloeg, heeft andere dingen aan zijn of haar hoofd. We wensen hun alle moed en kracht en kijken samen met hen uit naar betere tijden.

Het basketseizoen eindigde plots. Onverwacht werden alle contacten verbroken en is het niet meer mogelijk om samen te zijn. Het doet ons plezier om te zien dat vriendinnen elkaar via de sociale media blijven vinden en dat basket voor veel van onze meisjes nog steeds een leuk tijdverdrijf is bij het mooie weer van de afgelopen weken. Toch hadden we het graag anders gezien, hadden we het seizoen graag in schoonheid afgesloten. Jammer genoeg moet dat nu via dit bericht, maar de inhoud is daarom niet minder gemeend.

Een ongelooflijk dikke merci naar iedereen wie dit seizoen mogelijk maakte. Dat zijn uiteraard de meer dan 100 speelsters, maar ook de ouders, de supporters, de sponsors, de scheidsrechters en de vele anderen die de club een warm hart toedragen. Toch wil ik sommigen nog net iets meer in de bloemetjes zetten. Lieve, toffe, steengoede trainers, ENORM bedankt voor jullie inzet, jullie flexibiliteit en het enthousiasme waarmee jullie het basketplezier en de juiste skills hebben overgedragen aan onze spelende leden.

Ook de bestuursleden en alle andere vrijwillige helpers wil ik enorm bedanken voor het vele werk voor en achter de schermen. Na één jaar voorzitterschap is mij nog maar eens duidelijk geworden hoeveel tijd en moeite jullie belangeloos opofferen om de hobby van anderen mogelijk te maken. Ook in deze vreemde tijden hebben we niet stil gezeten. De voorbereidingen naar volgend seizoen zijn bijna afgerond. Twee extra tams in competitie, nieuwe uitrustingen voor elk team, een nieuwe hoofdsponsor (tuin- en grondwerken JLJ WORKS), nieuwe trainers…

De teams zijn zo goed als ingedeeld en de trainers zijn toegewezen. We heten Dimi Mulkens (U12) Marc Bovy (U14), Bert Franssen (U14), Brecht Truyers (U16) en Bart Wouters (specialisatie) welkom in onze trainingsstaf. Ook Annelies Boonen (U12) zal weer een team begeleiden. Hen wacht de taak om het werk van anderen verder te zetten. We hebben er alle vertrouwen in dat zij dit goed zullen doen.

Stefan Klinkers zal na twee jaar hard en goed werk niet langer een jeugdteam coachen. Met pijn in het hart zoekt hij een andere sportieve (basket)uitdaging, maar hij beloofde ons dat we hem nog vaak zullen zien in de sporthal. Waar mogelijk zal hij wel nog bijspringen wanneer dat nodig is. Ook Josy Degreef zal volgend jaar geen team meer onder zijn hoede hebben in onze club. Hij blijft uiteraard actief in Landen en ook hem zullen we zeker nog terugzien in onze sporthal. Vrienden, bedankt voor twee mooie jaren en tot binnenkort. Veel succes!

Aan alle speelsters, trainers en ouders, houd jullie facebook in de gaten. We zullen jullie binnenkort inlichten over de organisatie van het volgende basketseizoen. Laat ons voorlopig doen wat van ons gevraagd wordt, zodat we hier zo snel mogelijk doorkomen. Namens het bestuur wens ik ieder van jullie in de eerste plaats een goede gezondheid en ik hoop dat we elkaar over enkele weken of maanden weer zullen zien…

Houd vol! Blijf basketten! Blijf gezond…

Bart Tabruyn