Belangrijke Update i.v.m. Corona Maatregelen

29/07/2020 Uit Door Femina Habac

Update van 29 juli 2020

Trainingen

De trainingen gaan door zoals gepland onder deze voorwaarden, opgelegd door de stad Sint-Truiden:

 • De coach zal voor elke training een aanwezigheidslijst invullen waarin de contactgegevens van alle deelnemers van die training zullen worden opgenomen. Deze gegevens kunnen gebruikt worden voor contacttracing
 • Toegang Sportcomplex:
  • Circulatieplan: in elke sportcomplex is er een circulatieplan. We vragen om de richtlijnen te volgen wat betreft ingang, wandelwegen en uitgang. Dit om contact met andere sporters zoveel mogelijk te vermijden. Ontsmet ook je handen bij het betreden van de sportcomplexen.
  • Tijdens trainingen: enkel toegang voor de sporters, trainers en clubverantwoordelijken. Zij dragen verplicht een mondmasker bij het betreden van het sportcomplex en in de gangen. In de sporthallen of op de sportvelden mag gesport worden zonder mondmasker. Aan ouders wordt gevraagd de sportcomplexen niet te betreden tijdens trainingen.
  • Tijdens wedstrijden: toegang voor sporters en toeschouwers. Iedereen draagt bij het betreden van het sportcomplex een mondmasker. In de sporthallen of op de sportvelden mag gesport worden zonder mondmasker. Maximaal 100 toeschouwers worden toegelaten. Toeschouwers moeten een mondmasker dragen en plaatsnemen op de daarvoor voorziene zitplaatsen gemarkeerd met een groene pancarte.
 • Gebruik kleedkamers en douches:
  • Tijdens trainingen: we raden gebruik van kleedkamers en douches af en vragen aan de sporters om in trainingsoutfit naar de sportcomplexen te komen. Alleen in uitzonderlijke gevallen zal toegang gegeven worden tot kleedkamer en douche. Hiervoor kan je je aanmelden bij de toezichter van het sportcomplex. In dat geval zijn er per kleedkamer, afhankelijk van de grootte, een maximaal aantal sporters toegelaten worden. Gelieve hiervoor rekening te houden met de aangebrachte signalisatie.
  • Tijdens wedstrijden: indien nodig mogen kleedkamers en douches gebruikt worden, met respect voor de sociale afstand van 1,5m per sporter. Zo zullen er per kleedkamer, afhankelijk van de grootte, een maximaal aantal sporters toegelaten worden. Gelieve hiervoor rekening te houden met de aangebrachte signalisatie.

Wedstrijden

De wedstrijden zijn door de basketbalbond opgeschort tot en met zondag 30 augustus 2020. Dit omvat competitie-, beker- en vriendschappelijke wedstrijden. De competities zullen ten vroegste in het weekend van 2-4 oktober 2020 opstarten, zodat een redelijke voorbereidingsperiode van minimum 4 weken kan gegarandeerd worden.

We hopen dat iedereen meewerkt en alle maatregelen zo goed mogelijk naleeft.

We houden jullie uiteraard verder op de hoogte indien er nog wijzigingen doorgevoerd worden.

Het bestuur